En İyi Veri Kurtarma Programı Önerileri – 2023
Bilgisayarlar, insan hayatı için vazgeçilmez bir konuma geldi diyebiliriz. İnsanlar, en ufak bilgilerini bile...
Konu Devamı...
Windows 10 için Win RE güncellemesi KB5034441, yükleme hatası 0x80070643 ile başarısız oluyor. Bu hata Ocak 2024’te birçok kullanıcıyı rahatsız etmişti.
Windows’ta, fiziksel erişimi olan bir saldırganın BitLocker ile şifrelenmiş verilere BitLocker Cihaz Şifrelemesi özelliği aracılığıyla erişmesine olanak tanıyan BitLocker Güvenlik Özelliği Atlatma açığı olan CVE-2024-20666 bulunmakta. Windows 10, Windows 11 ve Windows Server 2022 potansiyel olarak etkilenebilir.
9 Ocak 2024’ten beri Microsoft, bu açığı bir güncelleme ile ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ne yazık ki, güncelleme, Bitlocker’ın bir makinede etkin olup olmadığına bakılmaksızın otomatik olarak Windows Update üzerinden dağıtılıyor. Var olan bir Win RE bölümü yeterli, hatta bölüm eksik olsa bile kurulum başarısız oluyor.
Microsoft, güncellemenin başarılı bir şekilde yüklenmesi için kurtarma bölümünde 250 MB boş disk alanı gerektiğini belirtmişti. Kurtarma bölümünde yeterli miktarda boş alan yoksa, güncelleme yüklenirken kurulum sırasında hata 0x80070643 – ERROR_INSTALL_FAILURE ile başarısız oluyordu.
Ancak, Microsoft KB5034441 güncellemesini Windows Update üzerinden tekrar dağıtılıyor gibi görünüyor.
Microsoft, bölüm boyutunu biraz artırmayı önerse de bunu 2 GB’a çıkarmanın daha etkili olduğu testlerimizde kanıtlandı.
9- Eğer hala kafanız karıştıysa basitleştireyim. Yukarıdaki örnek ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, öncelikle işletim sistemi bölüm dizini olarak bölüm 3’ü seçmemiz gerekiyor. Bu adım, C: Disk ile aynı birimde oluşturulan farklı bir bölümün parçası olan birincil işletim sistemi bölümünüzü silmez. Bölüm 3’ü seçtikten sonra, işletim sistemi birincil bölümü işlemini tamamlamak için kalan talimatları izleyin. Daha sonra WinRE bölümünüz olarak bölüm 4’ü seçin. Bu bölüm numaraları sistemime özeldir ve cihazınız için farklı olabilir.
10 – Sorada RE partitonu silemek var, sel part <WinRE partition index> ve delete partition override
11 – Sürücünüzün GPT (daha yeni) veya MBR (daha eski) biçimini kullanıp kullanmadığını kontrol edin. list disk yazdıktan sonra “Gpt”in yanında yıldız işareti (*) olup olmadığına bakın.
12 – GPT sürücüleri için, create partition Primary id=de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac ve ardından gpt feature=0x8000000000000001 ile yeni bir bölüm oluşturun.
13 – MBR için, bölüm oluşturma birincil kimliğini=27 kullanın.
14 – Formatlayarak hazırlayın: format quick fs=ntfs label=”Windows RE tools”
15 – List vol ile kurulumunuzu gözden geçirin.
16 – Depolama düzenleyicisinden exit ile çıkın.
17 – Reagentc /enable ile kurtarma kurulumunuzu yeniden etkinleştirin.
18 – Yeni kurtarma konumunu reagentc /info ile onaylayın.
Bazı kişilerin 17. adımda Kurtarma Bölümlerini “Windows RE görüntüsü bulunamadı” hatasıyla yeniden etkinleştirmeye çalıştıklarında yukarıdaki işlemin başarısız olabileceğini fark ettik. Aşağıdaki adımları deneyerek WinRE etkinleştirmeyle ilgili sorunları gidermeyi deneyebilirsiniz:
dism /mount-wim /wimfile:E:\Sources\install.wim /index:1 /mountdir:C:\WinMount /readonly
3.İmajı yükledikten sonra aşağıdaki komutla yeni ISO imajından kurtarma dosyalarını sisteminize kopyalamamız gerekiyor.
xcopy C:\WinMount\Windows\System32\Recovery\*.* C:\Windows\System32\Recovery /h
4.İşiniz bittiğinde, aşağıdaki komutu çalıştırın:
reagentc /setreimage /path C:\Windows\System32\Recovery /target C:\Windows
Bilgisayarlar, insan hayatı için vazgeçilmez bir konuma geldi diyebiliriz. İnsanlar, en ufak bilgilerini bile...
Konu Devamı...Bilgisayar kullanıcıları sık sık sistem açılışında sorunlarla karşılaşıyor, problemi çözmek için saatler ve hatta...
Konu Devamı...Teknoloji ve iletişim alanının her geçen gün güçlendiği bir çağda yaşıyoruz. Bu nedenle sosyal medya oldukça güçlü ve...
Konu Devamı...ReFS (Resilient File System-Esnek Dosya Sistemi), yıllardır kullanımda olan NTFS’ye kıyasla daha fazla esneklik ve...
Konu Devamı...CMD, İngilizce Command (komut) kelimesinin kısaltmasıdır. Hemen hemen tüm modern Microsoft Windows işletim...
Konu Devamı...Monitör Hz (yenileme hızı), bir monitörün saniye başına ekrana getirdiği görüntü sayısı ya da yine saniye başına...
Konu Devamı...